Sambata 8 august, semifinalistul MasterChef Mehrzad Moghazehi a inaugurat sectiunea “Teatrul are gust” din cadrul festivalului international Theaterstock Bacau cu un show culinar mai special in care au fost implicati si actori din spectacolul “Imblanzirea scorpiei”, de William Shakespeare, produs de Teatrul Municipal Bacovia.
Gradul de mare interactiune cu publicul si interventiile actorilor din spectacolul “Imblanzirea Scorpiei” (Ingrid Robu, Bogdan Buzdugan, Cristi Neacsu, Eliza Noemi Judeu, Ciprian Carstiuc si Razvan Banut) au transformat evenimentul intr-un spectacol foarte animat si extrem de antrenant.
In acelasi timp, spectatorii au avut ocazia sa afle afle o multime de lucruri interesante legate de arta gatitului, de la ce culoare de tocator se foloseste pentru un anummit tip de alimente pana la secretul utilizarii unor bauturi precum Martini si Absint in anumite preparate.
Spectatorii care au gasit cel mai rapid raspunsurile corecte la intrebarile lui Mezhrad au castigat premii oferite de partenerul special al evenimentului, Franke. La final, cei prezenti s-au putut delecta cu:
- Supa crema de ciuperci cu parmezan si pesto, cu chipsuri de Shitake
- “Surt & Turf” cu muschi de vita in sos de vin si creveti in Martini
Originar din Teheran, Chef Mehrzad Moghazehi traieste in Romania din 1991 cand familia lui a emigrat din Iran.
Pasiunea pentru bucatarie o are de la cinci ani, de cand statea pe langa mama sa, observand-o cum gatea, insa abia de la 15 ani a inceput aventura pe cont propriu in bucatarie. De obicei incerca retete exotice sau inventa unele noi.
Mehrzad considera bucataria o arta. „Nu trebuie sa faci o scoala de bucatarie ca sa iti iasa ceva bun in tigaie, trebuie sa ai imaginatie si unele cunostinte, spune fostul concurent de la Masterchef.
Concursul MasterChef i-a deschis mai multe usi, dar, mai ales, i-a dat curajul de a se dedica total pasiunii sale, bucataria. A filmat impreuna cu fostul sau coleg de la MasterChef, Alexandru Cirtu, un sezon de „Senzatii in bucatarie“ la TV-H, este prezent la numeroase evenimente si show-uri culinare unde face demonstratii live de gatit, a fost imaginea unui restaurant timp de un an si s-a apucat si de o carte de bucate.
Numele sau este un nume vechi iranian care inseamna „nascut din dragoste“. „Absolut tot ceea ce fac eu în viata mea si in bucatarie, e facut cu multa dragoste si pasiune, ceea ce, cred eu, este cel mai important“, spune Mehrzad.
Spectacolul de sambata 8 august a fost oferit cu sprijinul Franke, Selgros si Agricola.