Timebank by Grotest Maru sau timpul ca experienta vizuala

1719

Timebank by Grotest Maru sau timpul ca experienta vizuala la Theaterstock Bacau

Timp de doua zile, talentatii artisti de la trupa germana Grotest Maru au oferit participantilor la Theaterstock Bacau ocazia de a experimenta timpul ca experienta vizuala intr-un spectacol de strada impresionant.

Timebank-grotest-maru-theaterstock-bacau-4Spatiul de joc a fost unul multivalent in care au fost imbinate in mod complementar si congruent spatiul arhitectural al cladirii primariei si perceptia multisenzoriala individuala a spectatorilor. Caci despre asta este vorba in definitiv in show-ul germanilor de la Grotest Maru – despre teatru ca joc al perceptiei, ca mod de comunicare universal care transcede granitele culturale de limbaj si mentalitate.

Elemente acrobatice, miscari lejere dar cu precizie de metronom ca pulsatii are unui timp interior al personajelor, poze teatrale ce par a sfida gravitatia, toate imbinate armonios intr-o coregrafie de mare impact vizual iti atrag atentia inca din primele momente si te tin prins ca in transa pe toata durata spectacolului.

Timebank-grotest-maru-theaterstock-bacau-2Ni se dezvaluie o lume in care “Time is money” este ridicat la rang de axioma; o lume in care timpul devine un consumabil in viata noastra; un consumabil pe care il folosim pentru a obtine diverse satisfactii materiale, in care ne instrainam de partea spirituala si ne distantam din ce in ce mai mult de noi insine.

Ne indepartam din ce in ce mai mult de perceptia originara a timpului, ca cea de-a patra coordonata a spatiului, ca mediu in care sa ne miscam, sa traim, sa respiram si relationam cu ce din jur;

Timebank-grotest-maru-theaterstock-bacau-13In loc sa ne lasam purtati prin timp intr-o calatorie care sa ne ajute sa avem constiinta propriei persoane, sa ne dezvoltam, folosind timpul ca si consumabil si sfarsim prinsi intr-o lume in care totul trece pe langa noi extrem de rapid, alunecam unul pe langa altul fara sa mai existe niciun fel de legatura intre noi, nici macar la nivel de contact vizual, in care nimic pare sa nu mai aiba sens.

Un spectacol frumos, care starneste in tine un amalgam de emotii de la infrigurarea cu care urmaresti scene ce te tin cu sufletul la gura, pana la melancolia si tristetea scenelor in care si ultima urma de umanitate pare sa fi disparut din lumea noastra – scenele in care nu mai este vorba despre oameni ci despre niste elemente prinse in vartejul unui mecanism gigantic ce nu-si mai gaseste sensul.

Un spectacol ce reuseste sa te puna pe ganduri. Tu cum folosesti oare timpul? Chiar merita sa iti asumi riscul de a-l transforma intr-un consumabil? Sau e momentul sa incepi sa traiesti din nou cu adevarat?

©FlashUrban.ro

Comments

comments